Nieuws

Gisteren vond 'A Voyage to the Red Planet' plaats. De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond.

Gisteravond werden de bezoekers ondergedompeld in de wereld van Mars. Zo werd de VR-experience, Mars show in het mobiel Kapteyn planetarium, rondleiding in de Blaauw Sterrenwacht en de lezing van Jeffrey Bout goed bezocht. Daarnaast stonden de GVWS, SRON en Kapteyn Instituut met een stand op deze avond en Science LinX met hun interactieve expostitie. Iedereen en vooral de vrijwilligers heel erg bedankt voor deze avond! Klik hier voor meer foto's. 

Lees meer »

Helaas kan er tijdens 'A Voyage to the Red Planet' uitsluitend met contact geld worden betaald. Lees snel verder..

Let op! Tijdens het evenement kan er helaas alleen met cash worden betaald. Hou hier rekening mee! Eventuele drankjes kosten tijdens de avond €1,- per stuk. Helaas is wegens omstandigheden geen pinautomaat aanwezig op 'A Voyage to the Red Planet'. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Lees meer »

Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van een Basis en Premium ticket? Bekijk snel wat voor activiteiten welke ticket biedt en koop snel een ticket!

Bij A Voyage of the Red Planet wordt gebruikt gemaakt van twee soorten tickets. Bij een Basic ticket (€5,-) behoren de activiteiten zoals de lezingen, expositie en rondleiding door de Blaauw Sterrenwacht. Voor de activiteiten Kapteyn mobiel planetarium en de Virtual Reality experience wordt een meerprijs gevraagd en behoren tot een Premium ticket (€8,-). De ticketprijzen zijn inclusief servicekosten.

Meer informatie en een uitgebreid schema met de activiteiten mogelijkheden per ticket? Klik dan hier

Lees meer »

Tijdens 'A Voyage to the Red Planet' gaat Jeffrey Bout een interessante lezing geven over 'De reis naar Mars'. Meer weten over deze lezing? Lees snel verder!

Wij mensen ontdekken het heelal om ons heen. Bijna 50 jaar geleden landden we op de Maan en sinds enkele jaren wonen er astronauten in een baan om de Aarde. Gaan we in de toekomst de grote oversteek naar Mars maken? Gaan we er zelfs wonen? Sommigen zeggen van wel, dat de eerste Marsbewoner nu al is geboren. Maar de reis zal lang en moeilijk zijn. Kunnen we deze uitdaging wel aan? En… waarom zouden we eigenlijk? Dit en veel meer krijg je te horen tijdens de lezing van Jeffrey Bout op 28 juni. Mis dit niet en koop hier snel kaarten. 

Lees meer »

Alle opbrengsten van 'A Voyage to the Red Planet' worden gedoneerd aan het Groninger Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde. Meer weten? Klik snel verder.

De Groninger Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (GVWS) is in 1942 opgericht met als doel het beoefenen en verbreiden van de weer- en sterrenkunde in populair-wetenschappelijke zin. Dit doen ze door middel van het organiseren van lezingen, symposia en mogelijkheden om zelf naar sterren te kijken. GVWS viert dit jaar zelfs hun 75e jublieum! De organisatie heeft besloten om deze vereniging de opbrengst te doneren, zodat de vereniging zijn goede werk voort kan zetten en nog meer mooie en interessante lezingen en andere evenementen kan neerzetten. 

Lees meer »

De afgelopen tijd is er al veel gebeurd en vandaag is het dan zo ver, de posters en flyers van A Voyage to the Red Planet zijn helemaal klaar! Wie weet zie je binnenkort wel een hangen bij jou in de buurt. Benieuwd naar de poster? Klik snel verder..

PosterAVoyagetotheRedPlanet-1.png

Lees meer »

Benieuwd wie er nu eigenlijk achter Galaxy Events zit en hoe 'A Voyage to the Red Planet' tot stand is gekomen? Lees dan snel verder!

Drie studenten vanuit verschillende scholen en opleidingen volgen op dit moment de minor 'Eventmanagement' op Hanzehogeschool in Groningen. Samen werken ze aan een project, namelijk een zelf bedacht evenement te organiseren. Na een paar brainstormsessies was opeens 'A Voyage to the Red Planet' geboren.

Het evenement staat in teken om mensen op een leuke en uniek wijze wat meer te weten laten komen over Mars en het heelal. Het heelal is immers immens en men is tot op heden nog steeds druk om dit te onderzoeken. Nog steeds komen ze met nieuwe bevindingen in de media. Ze zeggen dat over enkele jaren mensen zelf op reis naar Mars kunnen. Een heel interessant onderwerp dus wat nog steeds volop leeft! Tijdens het evenement kunnen bezoekers zich helemaal onderdompelen in de wereld van Mars.

De organisatie, genaamd Galaxy Events, bestaat uit;

  • Wilson de Vries 
  • Sanne Terpstra 
  • Sharon de Jonge

De organisatie kijkt erg uit om een geweldig evenement neer te zetten en hopen dan ook om je welkom te mogen heten op woensdag 28 juni tijdens 'A Voyage to the Red Planet'!

Lees meer »